Collega's aan het woord: Carola Stigt
Maak kennis met Carola. Onze gewaardeerde collega die al meer dan 40 jaar werkzaam is bij Anthura!

Kan je jezelf voorstellen?
Ik ben Carola Stigt, woonachtig in Zoetermeer vlakbij recreatiegebied de Noord Aa, heerlijk aan het water. Ik ben sinds 1 mei 1984 in dienst bij Anthura, dus alweer ruim 41 jaar!
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen. Vooral aan de kust, daar ben ik het liefst. Het bos vind ik ook fijn, maar er gaat niets boven wandelen langs het water. Naast wandelen vind ik ontspanning in een goed boek of anders lekker luieren voor de tv.
Wat is je functie bij Anthura en hoe lang werk je hier al?
Ik heb binnen Anthura al behoorlijk veel gedaan. Toen ik in 1984 startte, waren Nic en Jeanette mijn directe collega’s. Nic sorteerde de Anthuriums, en Jeanette en ik pakten ze in voor de veiling. Ook sneed ik samen met Nic de bloemen in de kas. Als Mark en Iwan dan uit school kwamen, en we hadden het druk, assisteerden ze ons met de bestellingen.
Na verschillende rollen én het bedrijf zien uitgroeien tot de wereldspeler die het nu is, ben ik nu al vele jaren werkzaam bij veredeling Phalaenopsis. Hier heb ik het erg naar mijn zin. Omdat ik helaas voor 55% ben afgekeurd, lukt een volle werkweek mij niet meer. Gelukkig kreeg ik bij Anthura de kans om halve dagen te werken en er is voor mij ook genoeg te doen binnen mijn belastbaarheid.
Wat is je nog meer bijgebleven van die eerste jaren?
Rondom de feestdagen, zoals Moederdag, was het vaak nodig om wat langer door te werken. Dan maakte Jeanette altijd eten voor het team: Hutje Grutje. Een heerlijk recept dat door veel collega’s graag gegeten werd!
De 41 jaar hier zijn voorbij gevlogen. Met sommige (oud)collega’s ben ik nog steeds goed bevriend en die zie ik nog regelmatig. Vroeger spraken we af met de kinderen in de Maxi-Cosy, maar toen ze ouder werden en onze chocolade opaten, moesten ze thuisblijven bij de vaders. Nu is één van deze collega’s inmiddels zelf oma geworden.
Op mijn vorige jubileum heb ik gezegd dat ik de 50 jaar wil volmaken, daarna ga ik met pensioen. Ik ben in elk geval goed onderweg!
Is er nog iets dat je met je collega’s wil delen?
Voor de liefhebbers heb ik het alom geprezen recept voor Hutje Grutje van Jeanette van der Knaap!
Ingrediënten:
- 1 spitskool
- 1 rode paprika
- 2 grote uien
- 500gr halfom gehakt
- Sambal Ketjap manis
- Zout en peper naar smaak
- Rijst (gekookt)
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Fruit de ui aan en doe daarna de paprika erbij. Doe vervolgens het gehakt erbij met zout, peper en een mespuntje sambal.
Snij de spitskool in fijne repen. Na ongeveer 10 minuten (als het gehakt gaar is) voeg je de spitskool toe aan de pan en laat je dit 5 min meesmoren.
Voeg daarna een flinke scheut Ketjap Manis erbij en laat nog 5 min stoven met de deksel op de pan. Serveer de Hutje Grutje met rijst.
Eet smakelijk!